Butter Cookies
These are the famous tea kadai cookies :) I have tried so many times and could not get the taste until finaly this clicked :)
This melts in mouth with every bite .. absolute bliss when had a with a cup of coffee
Ingredients:
- Wheat - 1 1/2 cups
- Butter- 1 cup
- Sugar - 3/4 cup
- Salt- little
- Vanilla essence - 1 tsp
- Baking soda- 1 tsp
Recipe:
- Mix butter and sugar
- Whisk until foamy
- Add vanilla essence keep whisking
- start preheating oven to 320
- Now, sieve all the dry ingredients together
- Gently add dry to wet ingredients in portions
- Fold them together do not over mix
- Bring them together slowy
- Make equal size portions and gently pat to make cookie shape
- Greese the pan and arrange them evenly
- Bake at 300 for 20 minutes or until brown
- Allow the cookies to cool
- Store in airtight container
தேவையான பொருட்கள்:
- கோதுமை - 1 1/2 கப்
- வெண்ணெய்- 1 கப்
- சர்க்கரை - 3/4 கப்
- உப்பு- கொஞ்சம்
- வெண்ணிலா சாரம் - 1 ஸ்பூன்
- பேக்கிங் சோடா- 1ஸ்பூன்
செய்முறை :
- வெண்ணை மற்றும் சர்க்கரையை நுரைக்கும் வரை கலக்கவும்
- வெண்ணிலா சாரம் சேர்க்கவும்
- 320 க்கு ஓவென் சூடாக்கத் தொடங்குங்கள்
- இப்போது, உலர்ந்த பொருட்கள் அனைத்தையும் ஒன்றாக சல்லடை செய்யவும்
- ஈரமான கலவையுடன், மாவு கலவையை சேருங்கள், அதிகமாக கலக்க கூடாது
- மெதுவாக அவற்றை ஒன்றாகக் கொண்டு வாருங்கள்
- குக்கீ வடிவத்தை உருவாக்க சம அளவு பகுதிகளை உருவாக்கி மெதுவாக தட்டவும்
- பான் கிரீஸ் செய்து சமமாகஅடுக்கவும்
- 300 க்கு 20 நிமிடங்கள் சுட்டுக்கொள்ளுங்கள்
- குக்கீகளை குளிர்விக்கவும்
- காற்று புகாத கொள்கலனில் சேமிக்கவும்
Comments
Post a Comment
Please leave your comments :)