Salna

Salna


Today we will try an easy recipe salna which is widely used in street foods in southern India..
It is so easy to prepare at home and goes well with Parotta or Chapathi..

If you love non -veg you can add meat to the recipe but here we will do a plain salna :)

Ingredients:

  1. Onion - 1
  2. Tomatoes - 1 1/2 small or one big
  3. Oil - 2 tsp
  4. Ginger garlic paste - 1 tsp
  5. Chilly powder - 3/4 tsp
  6. Garam Masala - 1  1/2 tsp
  7. Mint leaves - few
  8. Salt - to taste
  9. Turmeric powder - 1/4 tsp

Recipe:


  • In a pressure cooker, add oil
  • Add chopped onions
  • Saute until it turns transparent
  • Add ginger garlic paste
  • Saute until raw smell goes off
  •  Add chopped tomatoes saute until mushy
  • Add all the powders + mint 
  • Add 1/2 cup water and pressure cook for two whistles
  • Switch off
  • Oil should get seperated
  • Serve hot

தேவையான பொருட்கள்:

  1. வெங்காயம் - 1
  2. தக்காளி - 1 1/2 சிறிய அல்லது 1 பெரியது 
  3. எண்ணெய் - 2 தேக்கரண்டி
  4. இஞ்சி பூண்டு விழுது - 1 தேக்கரண்டி
  5. மிளகாய் தூள் - 3/4 தேக்கரண்டி
  6. கரம் மசாலா - 1 1/2 தேக்கரண்டி
  7. புதினா இலைகள் - சில
  8. உப்பு - சுவைக்க
  9. மஞ்சள் தூள் - 1/4 தேக்கரண்டி

செய்முறை:

  • பிரஷர் குக்கரில், எண்ணெய் சேர்க்கவும்
  • நறுக்கிய வெங்காயம் சேர்க்கவும்
  • அது வெளிப்படையாக மாறும் வரை வதக்கவும்
  • இஞ்சி பூண்டு விழுது சேர்க்கவும்
  • வாசனை நீங்கும் வரை வதக்கவும்
  •  நறுக்கிய தக்காளியை வதக்கவும்
  • அனைத்து பொடிகளையும் மற்றும் புதினா  சேர்க்கவும்
  • இரண்டு விசில்களுக்கு 1/2 கப் தண்ணீர்சேர்த்து  சமைக்கவும்
  • எண்ணெய் பிரிய வேண்டும்
  • சூடாக பரிமாறவும்

Comments