Kadalai Urundai - Peanut Balls

Kadalai Urundai - Peanut Balls

Special festivals and occasions call for making this peanut balls with jaggery syrup. When you are looking for healthy snack option then why wait ? 
These ones are made by my kids :)



Ingredients:

  1. Peanuts - 1 cup
  2. Jaggery  - 1 cup
  3. Water - 1/4 cup
  4. Ghee - 1 tsp

Recipe:

  • Dry roast peanuts until they turn light brown
  • Remove the skin from peanuts and keep aside
  • In a pan, add water and jaggery
  • Let the jaggery dissolve completely and start thickening
  • Drop Test
    • Take few drops of syurp and put them in water cup
    • You should be able to make a ball from it
    • When the ball is dropped in a plate it reaches with a "Ting" sound
    • You have achieved right consistency 
  • Now turn off stove
  • Add peanuts to the syrup
  • mix well
  • Apply ghee to your palm and start making balls when they are warm to handle
  • They get harder when cooled down
  • You could also spread them in a greased plate and make squares instead of balls
  • Store well :)

தேவையான பொருட்கள்:

  1. வேர்க்கடலை - 1 கப்
  2. வெல்லம் - 1 கப்
  3. நீர் - 1/4 கப்
  4. நெய் - 1 தேக்கரண்டி

செய்முறை:

  • வெளிர் பழுப்பு நிறமாக மாறும் வரை வேர்க்கடலை வறுக்கவும் 
  • வேர்க்கடலையில் இருந்து தோலை நீக்கி ஒதுக்கி வைக்கவும்
  • ஒரு கடாயில், தண்ணீர் மற்றும் வெல்லம் சேர்க்கவும்
  • வெல்லம் முழுவதுமாக கரைந்து கெட்டியாக ஆரம்பிக்கட்டும்
  • டிராப் டெஸ்ட்
    • சில சொட்டு சிரப்பை எடுத்து தண்ணீர் கோப்பையில்போடவும் 
    • அதிலிருந்து நீங்கள் ஒரு பந்தை உருவாக்க முடியும்
    • பந்தை ஒரு தட்டில்போடும்போது   அது "டிங்" ஒலியுடன்விழும் 
    • நீங்கள் சரியான நிலைத்தன்மையை அடைந்துள்ளீர்கள்
  • இப்போது அடுப்பை அணைக்கவும்
  • சிரப்பில் வேர்க்கடலை சேர்க்கவும்
  • நன்றாக கலக்கவும் 
  • உங்கள் உள்ளங்கையில் நெய்யைப் பயன்படுத்தி பந்துகளை உருட்டுங்கள் 
  • குளிர்ச்சியடையும் போது அவை கடினமாகின்றன
  • நீங்கள் அவற்றை ஒரு நெய்  தடவப்பட்ட தட்டில் பரப்பி, பந்துகளுக்கு பதிலாக சதுரங்களை உருவாக்கலாம்
  • சேமிக்கவும் :)
TIPS:
Most of the jaggery requires cleaning, extract jaggery syrup before it thickens
When Jaggery thickens too much before adding peanut, add little water and heat up again

Comments