Idly Puttu

Idly puttu is an invention out of leftover idlies, a sweet version :)

Ingredients:

  1. Idlies
  2. Grated coconut - 1/2 the amount if the idlies
  3. Ghee - 2 tsp
  4. Raisins - few
  5. Cashews - few
  6. Sugar - 1/2 of the grated coconut

Recipes:

  • Refrigerate the left over idlies for few hrs
  • Smash them into tiny pieces without making them sticky
  • Now, mix the coconut, sugar and idlies
  • Steam them in a vessel for 15 to 20 mins
  • Sauté raisins and cashews in ghee and add them up to the steamed puttu
  • Serve hot

Tip:

Idlies with no sourness tastes great for this puttu. Increase coconut quantity according to sourness

  • இட்லி
  • தேங்காய் நிறுவியது - 1/2 அளவு இட்லி
  • நெய் - 2 tsp
  • திராட்சை - few
  • முந்திரி - few
  • சர்க்கரை - 1/2 தேங்காய் அளவு
  • இட்லி சில மணிநேரங்களுக்கு குளிரூட்டவும்
  • அவற்றை ஒட்டும் இல்லாமல் சிறிய துண்டுகளாக நொறுக்கவும்
  • இப்போது, ​​தேங்காய், சர்க்கரை மற்றும் இட்லிகளை கலக்கவும்
  • ஒரு பாத்திரத்தில் 15 முதல் 20 நிமிடங்கள் வரை வேகவைக்கவும்
  • நெய்யில் திராட்சை மற்றும் முந்திரி சேர்த்து வேகவைத்த புட்டுடன் சேர்க்கவும்
  • சூடாக பரிமாறவும்

Comments