Idly puttu is an invention out of leftover idlies, a sweet version :)
![](https://soulfulsamayal.files.wordpress.com/2020/04/puttu-1.jpg?w=963)
Ingredients:
- Idlies
- Grated coconut - 1/2 the amount if the idlies
- Ghee - 2 tsp
- Raisins - few
- Cashews - few
- Sugar - 1/2 of the grated coconut
Recipes:
- Refrigerate the left over idlies for few hrs
- Smash them into tiny pieces without making them sticky
- Now, mix the coconut, sugar and idlies
- Steam them in a vessel for 15 to 20 mins
- Sauté raisins and cashews in ghee and add them up to the steamed puttu
- Serve hot
Tip:
Idlies with no sourness tastes great for this puttu. Increase coconut quantity according to sourness
- இட்லி
- தேங்காய் நிறுவியது - 1/2 அளவு இட்லி
- நெய் - 2 tsp
- திராட்சை - few
- முந்திரி - few
- சர்க்கரை - 1/2 தேங்காய் அளவு
- இட்லி சில மணிநேரங்களுக்கு குளிரூட்டவும்
- அவற்றை ஒட்டும் இல்லாமல் சிறிய துண்டுகளாக நொறுக்கவும்
- இப்போது, தேங்காய், சர்க்கரை மற்றும் இட்லிகளை கலக்கவும்
- ஒரு பாத்திரத்தில் 15 முதல் 20 நிமிடங்கள் வரை வேகவைக்கவும்
- நெய்யில் திராட்சை மற்றும் முந்திரி சேர்த்து வேகவைத்த புட்டுடன் சேர்க்கவும்
- சூடாக பரிமாறவும்
Comments
Post a Comment
Please leave your comments :)