Bitterless bitter gourd

Bittergourd are extremely rich in iron, magnesium and vitamin to potassium, dietary fiber, calcium and vitamin C.

Do not hesitate to use this atleast once in a week. Easy recipe without bitterness :)

Ingredients:

Recipe:

  • Marinate:
    • Cut bitter gourd to smaller pieces remove seeds
    • Add salt + tamarind extract + kuzhambu milagai powder and mix well
    • LEave them for 20 mins
  • In a pan, add oil
  • Sauté marinated contents until they shrink and become half of the quantity
  • Ready to serve :)
  • பாவக்காய் - 2
  • உப்பு - சுவைக்கு
  • எண்ணெய் - 2 tsp
  • குழம்பு மிளகாய் தூள் - 2 1/2 tsp
  • புளி கரைசல் - 6 tsp
  • ஊறவைக்க :
    • பாவக்காய் சிறிய துண்டுகளாக வெட்டி விதைகளை அகற்றவும்
    • உப்பு ,புளி சாறு , குழம்பு மிளகாய் தூள் சேர்த்து நன்கு கலக்கவும்
    • 20 நிமிடங்களுக்கு அவற்றை ஊற விடுங்கள்
  • ஒரு கடாயில், எண்ணெய் சேர்க்கவும்
  • ஊறவைத்த உள்ளடக்கங்கள் அவை சுருங்கி அளவின் பாதி ஆகும் வரை வதக்கவும்
  • சேவை செய்யத் தயார் :)

Comments