Bittergourd are extremely rich in iron, magnesium and vitamin to potassium, dietary fiber, calcium and vitamin C.
Do not hesitate to use this atleast once in a week. Easy recipe without bitterness :)
Ingredients:
- Bittergourd - 2
- Salt - to taste
- Oil - 2 tsp
- Kuzhambu Milagai Powder - 2 1/2 tsp
- Tamarind extract thick - 6 tsp
Recipe:
- Marinate:
- Cut bitter gourd to smaller pieces remove seeds
- Add salt + tamarind extract + kuzhambu milagai powder and mix well
- LEave them for 20 mins
- In a pan, add oil
- Sauté marinated contents until they shrink and become half of the quantity
- Ready to serve :)
- பாவக்காய் - 2
- உப்பு - சுவைக்கு
- எண்ணெய் - 2 tsp
- குழம்பு மிளகாய் தூள் - 2 1/2 tsp
- புளி கரைசல் - 6 tsp
- ஊறவைக்க :
- பாவக்காய் சிறிய துண்டுகளாக வெட்டி விதைகளை அகற்றவும்
- உப்பு ,புளி சாறு , குழம்பு மிளகாய் தூள் சேர்த்து நன்கு கலக்கவும்
- 20 நிமிடங்களுக்கு அவற்றை ஊற விடுங்கள்
- ஒரு கடாயில், எண்ணெய் சேர்க்கவும்
- ஊறவைத்த உள்ளடக்கங்கள் அவை சுருங்கி அளவின் பாதி ஆகும் வரை வதக்கவும்
- சேவை செய்யத் தயார் :)
Comments
Post a Comment
Please leave your comments :)