Jaggery Paratha

Jaggery Paratha


When kids are so fuzzy refusing anything to eat, this was a sudden idea inspired by poli.
Easy to make and delicous to taste :)

Ingredients:

  1. Chapathi dough - (Wheat+water+salt - knead well to make non sticky, soft dough)
  2. Jaggery Grated
  3. Butter 

Recipe:

  • Take small ball of dough, stuff in the jaggery and seal it
  • Spread the dough to fine circle 
  • In heated pan, toast the dough well both sides
  • Remove when golden brown
  • Apply butter and serve :)

தேவையான பொருட்கள்:

  1. சப்பாதி மாவை - (கோதுமை நீர் உப்பு - ஒட்டும், மென்மையான மாவை தயாரிக்க நன்கு பிசையவும்)
  2. வெல்லம்பொடித்தது 
  3. வெண்ணெய்

செய்முறை:

  • சிறிய பந்து மாவை எடுத்து, வெல்லத்தில்  வைத்து  அதை மூடுங்கள்
  • மாவை நன்றாக வட்டத்திற்கு பரப்பவும்
  • சூடான கடாயில், மாவை இருபுறமும் நன்றாக வறுக்கவும்
  • தங்க பழுப்பு நிறமாக இருக்கும்போது அகற்றவும்
  • வெண்ணெய் தடவி பரிமாறவும் :)

Comments