Ghee Appam

Ghee Appam நெய் அப்பம் 

Ghee appam is a traditional recipe prepared during festivals or auspicious occasions. Its easy and healthy too :)

ghee appam, snacl, sweet

Ingredients:

  1. Wheat flour - 2 cups
  2. Ripen banana - 1 large or 2 small
  3. Coconut Sugar - 1/4 cup ( Can replace with normal sugar)
  4. Milk - 1 cup
  5. Ghee -  5 tsp
  6. Baking soda - a pinch

Recipe:

  • Blend banana + sugar + milk well
  • Add flour slowly while stirring
  • Mix throughly
  • Batter should not be very thick it should be little runny (like dosa batter)
  • Add baking soda and giver a gentle mix
  • In kuzhipaniyara vessel, add little ghee to each bowl and pour in the batter
  • Turn side when the top layer is not battery
  • Remove from the vessel
  • Serve hot :)

தேவையான பொருட்கள்:

  1. கோதுமை மாவு - 2 கப்
  2. பழுத்த வாழைப்பழம் - 1 பெரிய அல்லது 2 சிறியது
  3. தேங்காய் சர்க்கரை - 1/4 கப் (சாதாரண சர்க்கரையுடன் மாற்றலாம்)
  4. பால் - 1 கப்
  5. நெய் - 5 தேக்கரண்டி
  6. பேக்கிங் சோடா - ஒரு சிட்டிகை

செய்முறை:

  • வாழை + சர்க்கரை + பாலை நன்கு கலக்கவும்
  • கிளறும்போது மெதுவாக மாவு சேர்க்கவும்
  • மிகவும் தடிமனாக இருக்கக்கூடாது, தோசை மாவு போல இருக்க வேண்டும்
  • பேக்கிங் சோடா சேர்த்து ஒரு மென்மையான கலவையாக்குங்கள் 
  • குழி பனியாராப்பாத்திரத்தில், ஒவ்வொருகுழியிலும்  சிறிது நெய் சேர்த்து ஊற்றவும்
  • இரு புறமும் வேகவிடவும் 
  • பாத்திரத்திலிருந்து அகற்றவும்
  • சூடாக பரிமாறவும் :)

Comments