Ghee Appam நெய் அப்பம்
Ghee appam is a traditional recipe prepared during festivals or auspicious occasions. Its easy and healthy too :)
Ingredients:
- Wheat flour - 2 cups
- Ripen banana - 1 large or 2 small
- Coconut Sugar - 1/4 cup ( Can replace with normal sugar)
- Milk - 1 cup
- Ghee - 5 tsp
- Baking soda - a pinch
Recipe:
- Blend banana + sugar + milk well
- Add flour slowly while stirring
- Mix throughly
- Batter should not be very thick it should be little runny (like dosa batter)
- Add baking soda and giver a gentle mix
- In kuzhipaniyara vessel, add little ghee to each bowl and pour in the batter
- Turn side when the top layer is not battery
- Remove from the vessel
- Serve hot :)
தேவையான பொருட்கள்:
- கோதுமை மாவு - 2 கப்
- பழுத்த வாழைப்பழம் - 1 பெரிய அல்லது 2 சிறியது
- தேங்காய் சர்க்கரை - 1/4 கப் (சாதாரண சர்க்கரையுடன் மாற்றலாம்)
- பால் - 1 கப்
- நெய் - 5 தேக்கரண்டி
- பேக்கிங் சோடா - ஒரு சிட்டிகை
செய்முறை:
- வாழை + சர்க்கரை + பாலை நன்கு கலக்கவும்
- கிளறும்போது மெதுவாக மாவு சேர்க்கவும்
- மிகவும் தடிமனாக இருக்கக்கூடாது, தோசை மாவு போல இருக்க வேண்டும்
- பேக்கிங் சோடா சேர்த்து ஒரு மென்மையான கலவையாக்குங்கள்
- குழி பனியாராப்பாத்திரத்தில், ஒவ்வொருகுழியிலும் சிறிது நெய் சேர்த்து ஊற்றவும்
- இரு புறமும் வேகவிடவும்
- பாத்திரத்திலிருந்து அகற்றவும்
- சூடாக பரிமாறவும் :)
Comments
Post a Comment
Please leave your comments :)