TOMATO SOUP - தக்காளி சூப்
This tomato soup is jut not a starter but a meal itself. A healthy soup can serve replace any meal and be filling. Whenever bored for normal food, we eat this filling soup. It is yummy delicous.
Ingredients:
- Onion - 1
- Tomatoes - 3
- Carrot - 2
- Garlic pods- 3 or 4
- Pepper - 1/2 tsp (reduce if you do not like spice)
- Salt- Per taste
- Cashews - 5 (Optional, for creamy version)
- Basil Leaves - 3 (optional)
- Olive oil - 2 tsp
Recipe:
- In a pan, add oil
- Add diced onions and saute until transparent
- Add diced Tomatoes saute for few mins
- Add diced carrots
- Add pepper, garlic, basil and salt
- When everything comes together turn off flame
- Allow to cool down
- Blend/Grind to fine mix
- Grind cashew to fine paste with little water
- Add cashew paste in the soup for creaminess (you can also bring it to one boil then turn off)
- Serve hot
- Garnish with breadcrumbs
Note:
You can also add boiled vegetable water along with the soup.
Add butter instead of oil for kids
தேவையான பொருட்கள்:
- வெங்காயம் - 1
- தக்காளி - 3
- கேரட் - 2
- பூண்டு காய்கள்- 3 அல்லது 4
- மிளகு - 1/2 தேக்கரண்டி (உங்களுக்கு காரம் பிடிக்கவில்லை என்றால் குறைக்கவும்)
- உப்பு- சுவைக்கு
- முந்திரி - 5 (விரும்பினால், கிரீமி பதிப்பிற்கு)
- துளசி இலைகள் - 3 (விரும்பினால்)
- ஆலிவ் எண்ணெய் - 2 தேக்கரண்டி
ரெசிபி:
- ஒரு கடாயில், எண்ணெய் சேர்க்கவும்
- துண்டுகளாக்கப்பட்ட வெங்காயத்தை சேர்த்து வெளிப்படையான வரை வதக்கவும்
- சில நிமிடங்களுக்கு துண்டுகளாக்கப்பட்ட தக்காளி வதக்கவும்
- துண்டுகளாக்கப்பட்ட கேரட் சேர்க்கவும்
- மிளகு, பூண்டு, துளசி மற்றும் உப்பு சேர்க்கவும்
- எல்லாம் ஒன்று சேரும்போது சுடரை அணைக்கவும்
- குளிர்விக்க அனுமதிக்கவும்
- நன்றாக அரைக்கவும்
- முந்திரி நன்றாக தண்ணீர் சேர்த்து அரைக்கவும். அதனை சூப் இல் சேர்த்தால் கிரீமியாக இருக்கும். ஒரு கொதி வைக்கலாம்
- சூடாக பரிமாறவும்
- பொறித்த பிரட் துண்டுகளால் அலங்கரிக்கவும்
குறிப்பு:
சூப்போடு வேகவைத்த காய்கறி நீரையும் சேர்க்கலாம்.
குழந்தைகளுக்கு எண்ணெய்க்கு பதிலாக வெண்ணெய் சேர்க்கவும்
Comments
Post a Comment
Please leave your comments :)