Avial அவியல்

Avial - அவியல் 


Avial is the most popular kerala dish. My childhood days are filled with memories from kerala cuisines from neighbours who always fed me their specials. 
Try this nutiricous dish and this will become part of any special day meal.

Avial can be consumed with rice, dosa and all time match Adai

avial

Ingredients:

  1. Vegetables of your choice- 2 cups ( Carrot, beans, chowchow, drumstick, potato, peas) - Avoid onions
  2. Water - 1 cup
  3. Curd (without lumps)- 1/2 cup
  4. Cumin seeds -2 tsp
  5. Green chilly - 2
  6. Cocounut grated - 4 tsp
  7. Coconut oil - 2 tsp
  8. Coriander - little
  9. curry leaves - few
  10. Mustard seeds - 1/2 tsp
  11. Salt- per taste

Recipe:

  • Pressure cook all vegs with water and salt for 2 whistles 
  • To grind:
    • Add coconut + cumin seeds+ chillies+coriander +little water and grind to a smooth paste
  • In a pan, add oil
  • Splutter mustard seeds
  • Add curry leaves
  • Add boiled vegetables 
  • Let the water absorb and reduce to half the quantity
  • Add the grind paste
  • mix well
  • Allow to boil for few minutes
  • Switch off when it thickens
  • Now, add the curd to the mix
  • Garnish with curry leaves and coriander

தேவையான பொருட்கள்:

  1. உங்களுக்கு விருப்பமான காய்கறிகள்- 2 கப் (கேரட், பீன்ஸ், சோவ்சோவ் , முருங்கைக்காய், உருளைக்கிழங்கு, பட்டாணி) - வெங்காயம் தவிர்க்கவும் 
  2. நீர் - 1 கப்
  3. தயிர் (கட்டிகள் இல்லாமல்) - 1/2 கப்
  4. சீரகம் -2 தேக்கரண்டி
  5. பச்சை மிளகாய் - 2
  6. தேங்காய்  துருவல்  - 4 தேக்கரண்டி
  7. தேங்காய் எண்ணெய் - 2 தேக்கரண்டி
  8. கொத்தமல்லி - கொஞ்சம்
  9. கறிவேப்பிலை - சில
  10. கடுகு - 1/2 தேக்கரண்டி
  11. உப்பு- சுவைக்கு

செய்முறை :

  • அனைத்து காய்கறிகளையும், தண்ணீர் மற்றும் உப்பு சேர்த்து 2 விசில் வரை சமைக்கவும்
  • அரைக்க:
    • தேங்காய் +சீரகத்தை+ மிளகாய் +கொத்தமல்லி +சிறிது தண்ணீர் சேர்த்து மென்மையான அரைக்கவும்
  • ஒரு கடாயில், எண்ணெய் சேர்க்கவும்
  • கடுகு தாளிக்கவும் 
  • கருவேப்பிலை சேர்க்கவும் 
  • வேகவைத்த காய்கறிகளைச் சேர்க்கவும், நீர் பாதி அளவு குறையும் வரை வதக்கவும் 
  • பேஸ்ட் சேர்க்கவும்
  • நன்றாக கலக்கவும் 
  • சில நிமிடங்கள் கொதிக்க அனுமதிக்கவும்
  • கெட்டியாகும்போது அணைக்கவும்
  • இப்போது, ​​தயிரை சேர்க்கவும்
  • கறிவேப்பிலை மற்றும் கொத்தமல்லி கொண்டு அலங்கரிக்கவும்

Comments

  1. This is a different version of avial that I read. ��
    We normally don't do tempering for avial and add no mustards and coriander.
    Thank u for sharing this one

    ReplyDelete

Post a Comment

Please leave your comments :)