Simple Wheat Chocolate Cake / கோதுமை கேக்

Simple Wheat Chocolate Cake - எளிமையான கோதுமை கேக் 


A day when you are so tired and kids ask for cake. Elder one jumps offering help and ends up baking this awesome spongy cake :)
It was a delight to watch and taste.. Try out :)


Ingredients:
  1. Wheat - 1 cup
  2. Egg - 1 (optional)
  3. Butter - 1/2 cup 
  4. Cocoa powder - 1/4 cup 
  5. Baking powder - 1 tsp
  6. Vannila essence - 1/2 tsp
  7. Salt - pinch
  8. Corn powder- 1 tsp
  9. Milk- 1/2 cup
  10. Cane sugar - 1/2 cup

Method:

  • Add egg whisk well
  • Add butter and sugar whisk well until becomes foamy
  • Add milk and vanilla essence while you keep whisking
  • Mix all dry ingredients together and add to the wet ingredients
  • Grease the pan, pour the contents and tap it for air bubbles
  • Bake at 250 degree for 20-30 mins( time varies according to oven). 
  • Pierce through a toothpick to test for stickiness.
  • Allow it cool
  • Treat yourself




தேவையான பொருட்கள்:

  1. கோதுமை - 1 கப்
  2. வெண்ணெய் - 1/2 கப்
  3. கோகோ தூள் - 1/4 கப்
  4. பேக்கிங் பவுடர் - 1 தேக்கரண்டி
  5. வெண்ணிலா  எசென்ஸ் - 1/2 தேக்கரண்டி
  6. உப்பு - சிறிது 
  7. சோள தூள்- 1 தேக்கரண்டி
  8. பால்- 1/2 கப்
  9. கரும்பு சர்க்கரை - 1/2 கப்

    செய்முறை:

    • நுரை வரும் வரை வெண்ணெய் மற்றும் சர்க்கரை கலக்கவும் 
    • பால் மற்றும் வெண்ணிலா சாரம் சேர்க்கவும்
    • உலர்ந்த அனைத்து பொருட்களையும் ஒன்றாக கலந்து ஈரமான பொருட்களில் சேர்க்கவும்
    • பான் கிரீஸ் செய்து உள்ளடக்கங்களை ஊற்றி காற்று குமிழ்கள் தட்டவும்
    • 20-30 நிமிடங்களுக்கு 250 டிகிரியில் oven இல்  (நேரம் அடுப்புக்கு ஏற்ப மாறுபடும்).
    • ஒட்டும் தன்மையை சோதிக்க ஒரு பற்பசை வழியாக துளைக்கவும்.
    • அதை குளிர்விக்கவும் 
    • தயார்

    Comments