I have never liked cooking yam for its tedious cutting and cooking process. It is effective anti-diabetic agent and also helps in anti-aging, strong bones, and healthy immune function. After reading about its benefits the time taken is not to be compared :)
![](https://soulfulsamayal.files.wordpress.com/2020/05/yam.jpg?w=768)
Ingredients:
- Yam ( Half)
- Salt - to taste
- Turmeric powder - 1 tsp
- Kuzhambu milagai powder - 3 tsp
- Chilly powder - 1/2 tsp
- Oil - 4 tsp
Recipe:
- Boil cut yam in water with salt and turmeric for 5 to 8 mins
- Drain water and take the yam in a bowl
- Add turmeric, chilly anf kuzhambu milagai powder and mix well
- Let it rest for 20 mins
- In a pan, add oil
- Sauté the marinated ingredients until they start shrinking
- Garnish with curry leaves and coriander as you like
- கருணைக்கிழங்கு - பாதி
- உப்பு - சுவைக்க
- மஞ்சள் தூள் - 1 தேக்கரண்டி
- குழம்பு மிளகாய் தூள் - 3 தேக்கரண்டி
- மிளகாய் தூள் - 1/2 தேக்கரண்டி
- எண்ணெய் - 4 தேக்கரண்டி
- வெட்டிய கருணைகிழங்கை தண்ணீரில் 5 - 8 நிமிடங்களுக்கு உப்பு மற்றும் மஞ்சள் சேர்த்து வேகவைக்கவும்
- தண்ணீரை வடிகட்டி, ஒரு பாத்திரத்தில் எடுத்துக் கொள்ளுங்கள்
- மஞ்சள், மிளகாய், குழம்பு மிளகாய் தூள் சேர்த்து நன்கு கலக்கவும்
- 20 நிமிடங்கள் ஓய்வெடுக்கட்டும்
- ஒரு கடாயில், எண்ணெய் சேர்க்கவும்
- அணைத்து பொருட்கள் சுருங்கத் தொடங்கும் வரை வதக்கவும்
- நீங்கள் விரும்பியபடி கறிவேப்பிலை மற்றும் கொத்தமல்லி கொண்டு அலங்கரிக்கவும்
Comments
Post a Comment
Please leave your comments :)