Cooking with tofu requires little more dedicated time unlike Paneer. Its watery content usually takes a little longer and requires stronger ingredients to make it tastes good.
Ingredients:
- Tofu - 1 pack approx 200 gm
- Olive Oil - 3 tsp
- Soya Sauce - 1 tsp
- Tomato Sauce/Ketcup - 1 tsp ( Optional)
- Marinate:
- Salt - per taste
- Ginger garlic paste -1 tsp
- Chilly powder - 1 tsp
- Curd - 2 tsp
- Garam Masala - 1 1/2 tsp
- Chat Masala - 1/2 tsp
Recipe:
- Cut tofu into smaller pieces
- In a bowl, add all the marinate ingredients mix together
- Add tofu to it and rest well for 20 mins
- In a pan, toast the marinated tofus both side
- In a fry pan, add oil
- Add the toasted tofus
- Add soya sauces and tomato sauce
- Saute well until the sauce are completely absorbed
- Garnish and serve
- டோஃபு - 1 பேக் சுமார் 200 கிராம்
- ஆலிவ் எண்ணெய் - 3 தேக்கரண்டி
- சோயா சாஸ் - 1 தேக்கரண்டி
- தக்காளி சாஸ் / கெட்கப் - 1 தேக்கரண்டி (விரும்பினால்)
- Marinate:
- உப்பு - ஒரு சுவைக்கு
- இஞ்சி பூண்டு விழுது -1 தேக்கரண்டி
- மிளகாய் தூள் - 1 தேக்கரண்டி
- தயிர் - 2 தேக்கரண்டி
- கரம் மசாலா - 1 1/2 தேக்கரண்டி
- அரட்டை மசாலா - 1/2 தேக்கரண்டி
- டோஃபுவை சிறிய துண்டுகளாக வெட்டுங்கள்
- ஒரு பாத்திரத்தில், அனைத்து மரினேட் பொருட்களையும் ஒன்றாக சேர்க்கவும்
- இதில் டோஃபு சேர்த்து 20 நிமிடங்கள் நன்றாக ஓய்வெடுக்கவும்
- ஒரு கடாயில், மார்பினேட் டோஃபஸை இருபுறமும் வறுக்கவும்
- ஒரு வறுக்கப்படுகிறது பாத்திரத்தில், எண்ணெய் சேர்க்கவும்
- வறுக்கப்பட்ட டோஃபஸைச் சேர்க்கவும்
- சோயா சாஸ்கள் மற்றும் தக்காளி சாஸ் சேர்க்கவும்
- சாஸ் முழுவதுமாக உறிஞ்சப்படும் வரை நன்றாக வதக்கவும்
- அலங்கரித்து பரிமாறவும்
Comments
Post a Comment
Please leave your comments :)