Mango coconut sundal

Who could deny a tangy, spicy, sweet protein rich dish? Most of the festivals, this is the prominent dish. So easy to make and very healthy. Evening hunger? eat a bowl of this :)

Ingredients:

  1. Golden chick pea- 1 cup(soaked overnight)
  2. Salt- per taste
  3. Mango- 1 piece
  4. Coconut - 1 piece
  5. Red chillies- 2
  6. Mustard seeds- 1 tsp
  7. Oil- 1 tsp
  8. Curry leaves - few

Recipe:

  • Add salt, water along with chick pea and pressure for two whistles 
  • Drain water 
  • In a pan, add oil and splutter mustard seeds
  • Add curry leaves and chillies
  • Add chickpeas
  • Add grated mango and grated coconut 
  • Fry for two mins
  • Tasty sundal ready


தேவையான பொருட்கள்:


  1. கொண்ட கடலை- 1 கப் (ஒரே இரவில் ஊற வைத்தது )
  2. உப்பு- சுவைக்கு
  3. மாங்காய்   - 1 துண்டு
  4. தேங்காய் - 1 துண்டு
  5. சிவப்பு மிளகாய்- 2
  6. கடுகு- 1 தேக்கரண்டி
  7. எண்ணெய்- 1 தேக்கரண்டி
  8. கறிவேப்பிலை - சில

செய்முறை :

  • கடலையுடன் உப்பு, தண்ணீர் சேர்த்து இரண்டு/மூன்று  விசில்களுக்கு குக்கரில் வேக விடவும் 
  • தண்ணீரை வடிகட்டவும்
  • ஒரு கடாயில், எண்ணெய் மற்றும் கடுகு சேர்க்கவும்
  • கறிவேப்பிலை மற்றும் மிளகாய் சேர்க்கவும்
  • கொண்டைக்கடலை சேர்க்கவும்
  • அரைத்த/துருவிய  மா மற்றும் தேங்காய் சேர்க்கவும்
  • இரண்டு நிமிடங்களுக்கு வறுக்கவும்
  • சுவையான சுண்டல் தயார்   

Comments