Brinjal fry / Eggplant fry

Brinjal

Most of the people i know say they hate eggplant for its slimy texture but not all cooking makes it slimy. Eggplant is one unique vegetable with unique taste. Try out this fry and you will never regret trying this and cook frequently. 


Brinjal/eggplant fry

Ingredients
  1. Brinjal- 5
  2. Oil - to fry
  3. Mustard seeds - 1 tsp
  4. Curry leaves - few
  5. Salt - per taste
  6. Idly Chilly powder - 3 tsp

Recipe:

  • In a pan, add oil
  • Once oil heats up, add mustard seeds and curry leaves
  • After mustard seeds splutter, add brinjals
  • Fry in a medium flame
  • Once half fried, add salt
  • Add idly chilly powder
  • keep frying until it is done (soft brinjals)


தேவையான பொருட்கள்



  1. கத்திரிக்காய்- 5
  2. எண்ணெய் - வறுக்க
  3. கடுகு விதைகள் - 1 தேக்கரண்டி
  4. கறிவேப்பிலை - சில
  5. உப்பு - ஒரு சுவைக்கு
  6. இட்லி மிளகாய் தூள் - 3 தேக்கரண்டி

செய்முறை :


  • ஒரு கடாயில், எண்ணெய் சேர்க்கவும்
  • எண்ணெய் சூடேறியதும் கடுகு, கறிவேப்பிலை சேர்க்கவும்
  • கடுகு தாளித்த  பிறகு, கத்திரிக்காய் சேர்க்கவும்
  • ஒரு நடுத்தர தீயில் வறுக்கவும்
  • அரை வேக்காடு வறுத்ததும், உப்பு சேர்க்கவும்
  • இட்லி மிளகாய் தூள் சேர்க்கவும்
  • மென்மையாகும்  வரை வறுக்கவும் 
Tips:
Never soak cut brinjals
Wash prior cutting

Comments